DUO GEAR

Welkom op de Website van DUO GEAR

Biografie - Ronald   


Hallo, ik ben Ronald Boxum en ik ben de gitarist / zanger van dit gezelschap.


Ik zal in het kort iets over mijzelf vertellen en hoe ik in de muziek gerold ben.

Zoals gezegd, mijn naam is Ronald en ben uit het bouwjaar 1969.

Overdag ben ik werkzaam als Service Technicus bij Whirlpool Nederland.

Ik ben begonnen met gitaarspelen toen ik 15 jaar oud was, niet omdat ik dat zelf bedacht had, maar omdat mijn zus een gitaar kocht. Al vrij gauw kocht ik toen zelf een gitaar, gelijk elektrisch natuurlijk, dat was je van het natuurlijk. Helaas had ik niet goed geïnvesteerd en was het een gitaar van niks. Ik kocht toen maar een Akoestische western gitaar, een "EKO Ranger 6". Mijn goedkope elektrische gitaar werd vervangen door een witte "Ibanez roadstar" en als versterker kwam daar een eenvoudige Marshall versterker bij.

Op de MTS in Leeuwarden deed ik mijn eerste bandervaring op in de schoolband. Het eerste jaar als zanger, daarna als zanger / gitarist. Een ervaring om nooit te vergeten. Als schoolband in het voorprogramma van "Wish to Escape", wat later uitgroeide tot "DE KAST".

Intussen was ik via school benaderd door de Gospelrockformatie "WATER" om daar als geluidstechnicus te gaan fungeren, gezien mijn electro opleiding met muzikale kennis om het zo maar eens te zeggen. Dat heb ik een aantal jaren gedaan, en ik moet zeggen met veel plezier. Ik heb daar veel geleerd over geluid, PA installaties, randapparatuur, luidsprekers en natuurlijk live muziek maken ! Toen "WATER" stopte ben ik als zanger/gitarist ingestapt en hebben we de gospelwereld vaarwel gezegd en zijn verder gegaan als Allround Orkest "PLEASURE". Als feest en partijenband hebben we heel wat leuke feestjes gezien.

Toen in 1993 door diverse omstandigheden "PLEASURE" uit elkaar viel, is mijn gitaar eigenlijk in zijn koffer terecht gekomen, en is daar eigenlijk alleen bij een paar speciale gelegenheden zoals het huwelijk van mijn nicht, 25 jarig huwelijk van mijn ouders en een bedrijfsfeest waar ik met de toetsenist van "PLEASURE" als duo gespeeld heb uit geweest. In 2004 ben ik ingestapt als gitarist zanger (zang samen met Germ) en dat doe ik nu (met enorm veel plezier) nog steeds.

Ik speel electrisch op Fender Stratocasters met Floyd Rose tremolo systeem, akoustisch gebruik ik een Taylor en een Morgan , beide Piezo versterkt. Als "versterker" maak ik gebruik van een Kemper Profiler met remote en voor mijn monitoring een sennheiser in Ear systeem met dual driver in ears van Westone.

Nu we door omstandigheden niet Als Coverband GEAR kunnen optreden heb ik
samen met Germ besloten voorlopig als DUO GEAR verder te gaan.
Ik heb er Zin In   !!!!

We hopen met DUO GEAR nog vele gezellige feesten en partijen te mogen voorzien van onze muziek.

Groetjes, Ronald