COVERBAND GEAR

Welkom op de Website van Coverband GEAR

Biografie - Ronald             

 

Hallo, ik ben Ronald Boxum en ik ben de gitarist / zanger van dit gezelschap.

 

Ik zal in het kort iets over mijzelf vertellen en hoe ik in de muziek gerold ben.

Zoals gezegd, mijn naam is Ronald en ben uit het bouwjaar 1969.

Overdag ben ik werkzaam als Service Technicus bij Whirlpool Nederland.

Ik ben begonnen met gitaarspelen toen ik 15 jaar oud was, niet omdat ik dat zelf bedacht had, maar omdat mijn zus een gitaar kocht. Al vrij gauw kocht ik toen zelf een gitaar, gelijk elektrisch natuurlijk, dat was je van het natuurlijk. Helaas had ik niet goed geïnvesteerd en was het een gitaar van niks. Ik kocht toen maar een Akoestische western gitaar, een "EKO Ranger 6". Mijn goedkope elektrische gitaar werd vervangen door een witte "Ibanez roadstar" en als versterker kwam daar een eenvoudige Marshall versterker bij.

Op de MTS in Leeuwarden deed ik mijn eerste bandervaring op in de schoolband. Het eerste jaar als zanger, daarna als zanger / gitarist. Een ervaring om nooit te vergeten. Als schoolband in het voorprogramma van "Wish to Escape", wat later uitgroeide tot "DE KAST".

Intussen was ik via school benaderd door de Gospelrockformatie "WATER" om daar als geluidstechnicus te gaan fungeren, gezien mijn electro opleiding met muzikale kennis om het zo maar eens te zeggen. Dat heb ik een aantal jaren gedaan, en ik moet zeggen met veel plezier. Ik heb daar veel geleerd over geluid, PA installaties, randapparatuur, luidsprekers en natuurlijk live muziek maken ! De gitarist van "WATER" speelde op een Japanse "Fender Stratocaster", wow wat een gitaar.

Op een gegeven moment hoorde ik dat er in Leeuwarden een soortgelijke gitaar hing.

Toen heb ik mijn eigen gele "Fender Stratocaster" gekocht, de gitaar die ik tot op heden nog steeds gebruik, al is hij iets gecustomized met een "floyd rose" tremolo omdat de Fender tremolo defect ging en er toch een ander op moest . Een ingreep waar ik best wel wakker van gelegen heb (stuk uit de body frezen, Sustainverlies, etc) maar ik moet zeggen, het is fantastisch geslaagd. Ook is het brugelement vervangen door een humbucker voor een wat vettere sound.

Toen "WATER" stopte ben ik als zanger/gitarist ingestapt en hebben we de gospelwereld vaarwel gezegd en zijn verder gegaan als Allround Orkest "PLEASURE". Als feest en partijenband hebben we heel wat leuke feestjes gezien.

 

Toen in 1993 door diverse omstandigheden "PLEASURE" uit elkaar viel, is mijn gitaar eigenlijk in zijn koffer terecht gekomen, en is daar eigenlijk alleen bij een paar speciale gelegenheden zoals het huwelijk van mijn nicht, 25 jarig huwelijk van mijn ouders en een bedrijfsfeest waar ik met de toetsenist van "PLEASURE" als duo gespeeld heb uit geweest.

  

We hopen in deze bezetting met Coverband GEAR nog vele gezellige feesten en partijen te mogen voorzien van onze muziek.

Groetjes, Ronald